Слідкуйте за новинами у Telegram
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook
На сайті міністерство охорони здоров’я оприлюднили документ, в якому розписані правила функціонування кафе та ресторанів після пом’якшення карантинних обмежень.
З 11 травня перед початком робочого дня у всіх працівників мають перевіряти температуру. Якщо вона вище за 37,2 або наявні симптоми респіраторних захворювань – працівника не допускають до роботи.
Обслуговування в закладах харчування здійснюють тільки за попереднім замовленням та/або на літніх майданчиках. Між столами має дотримуватись дистанція в 1,5 м, а за столом має сидіти не більше як 2 особи.
На вході обов’язково мають бути антисептики.
Працівники закладу повинні самі контролювати та забезпечувати умови для запобігання черг.
Меню не дають кожному в руки. Воно має знаходитися поруч з місцем видачі їжі на доступному рівні. Їжу видають тільки в одноразовому посуді та закритому вигляді.
Роботодавець має забезпечити для працівників 5-денний запас індивідуального захисту. Перед та після відкриття, кожні 2 години у приміщеннях мають проводити вологе прибирання та дезінфікувати.
Забезпечити клієнтам безконтактний спосіб оплати.
Також з 11 травня дозволяють відвідувати парки для відпочинку та занять спортом.
Тут мають облаштувати зони з наявним рідким милом та антисептиками, туалетами. Проводити заходи та функціонування атракціонів заборонено.
Своєю чергою, українці зможуть гуляти в зонах відпочинку у групах не більше 3х осіб та займатися спортом в рекреаційних зонах з дотриманням правил профілактики та дистанції.